Er zijn veel verschillen tussen een houten of een kunststof snijplank. Te vaak pakken we de eerste beste plank die we tegen komen in de winkel. We kunnen echter aanraden om even rustig na te denken voor u een keuze maakt. Soms is het beter of 2 soorten snijplanken te hebben. Hout en plastic hebben beiden voordelen en nadelen. We zouden aanraden een goede houten snijplank te gebruiken voor het snijden van groenten. Gebruik een snijplank van kunststof als u snel iets moet snijden en bang bent dat bacteriën uit rauw vlees en/of vis in het hout trekken, een kunststof plank is makkelijk even snel af te wassen.
Enkele voordelen van hout zijn, dat hout zichzelf reinigt. Je verwacht het niet, want hout absorbeert vloeistoffen en daarmee bacteriën, maar hout heeft de eigenschap dat het bacteriën kan doden en is daarom een perfecte keuze. Ook is hout beter voor je messen, vooral zachthout. Kies daarom voor een soort zoals esdoornhout in plaats van bamboe. Een snijplank van glas of marmer zijn te hard en dat vinden de messen niet fijn. Geen aanrader. Als u een goede kwaliteit snijplank heeft die een goede behandeling krijgt, dan kan een snijplank tientallen jaren meegaan. Goedkopere varianten zijn relatief gevoeliger voor bijvoorbeeld scheuren in het hout. Hout mag nooit in de vaatwasser. Kijk eens naar ons assortiment in snijplanken.
Comments